Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Έχω μια αποστολή, έλα κι εσύ μαζί!


Την Πέμπτη το απόγευμα εμείς και οι φίλοι μας της πρώτης τάξης γίναμε για λίγο ποιητές και επιστήμονες, φορέσαμε τα πράσινα μπλουζάκια της γης και παρουσιάσαμε ό,τι μάθαμε, ό,τι γράψαμε και ό,τι φτιάξαμε τους 3 τελευταίους μήνες για τα απειλούμενα ζώα και το περιβάλλον.



Όλοι βάλαμε τα δυνατά μας και παρουσιάσαμε μια όμορφη εκδήλωση που θα μείνει στο μυαλό σαν το ξεκίνημα της δικής μας συνεισφοράς στη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου. 

Την προσπάθειά μας στήριξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Σ' αυτόν οφείλουμε ένα μέρος από το όμορφο αποτέλεσμα!



Μερικές φωτογραφίες από τα έργα μας!
























Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μια παράξενη μέρα...

Μόνο οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν με τη φύση;  Μόνο αυτοί μπορούν να επεμβαίνουν στο περιβάλλον αδιαφορώντας για τις συνέπειες; Μια μέρα η φύση αποφάσισε να παίξει με τους ανθρώπους. Αυτή ήταν μια πολύ παράξενη μέρα...
Χθες γνωρίσαμε ακόμα ένα βιβλίο της Αγγελικής Βαρελλά με τίτλο "Μια παράξενη μέρα" και υποσχεθήκαμε να το διαβάσουμε όλοι μαζί στην τάξη μια που σχετίζεται πολύ με το περιβάλλον και τα ζώα που μελετάμε αυτόν τον καιρό.



Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αυτό που ζητήσαμε έγινε!

Χθες, την Τετάρτη, μας περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. 
Μέσα στην τάξη μας μπήκαν εκπρόσωποι του Δημάρχου Ρόδου και μας έφεραν δώρα. Δύο σπουδαία δώρα: 

Το ένα ήταν τέρματα ποδοσφαίρου που ήταν μία από τις επιθυμίες που είχαμε εκφράσει στον κ. Δήμαρχο όταν τον επισκεφτήκαμε στο Δημαρχείο πριν λίγους μήνες! Το άλλο δώρο ήταν η χαρά και η ικανοποίηση που αισθανθήκαμε γιατί ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του άκουσαν τα αιτήματα μικρών παιδιών σαν κι εμάς!


 Ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε! Σε λίγες μέρες θα μας δείτε να βάζουμε γκολ!



Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ενωμένοι για την Ενωμένη Ευρώπη

Μια μεγάλη γιορτή έγινε σήμερα στο σχολείο μας. Ένα πανηγύρι για την Ενωμένη Ευρώπη που διοργάνωσε η Δ΄ τάξη. 
Κι εμείς όλοι ενωμένοι γιοτράσαμε παίζοντας και μαθαίνοντας πώς να χτίζουμε γέφυρες.

Εμείς τα μικρά της Β΄ τάξης παρακολουθήσαμε τα μεγαλύτερα παιδιά να συναγωνίζονται σε ένα παιχνίδι γνώσεων. 


Μετά γνωρίσαμε και παίξαμε με τις σημαίες και των 28 χωρών της Ευρώπης σε ένα παιχνίδι μνήμης.





Βάλαμε σε αλφαβητική σειρά τις χώρες. 


 Σήμερα μάθαμε πολλά για την Ευρώπη!








Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εκδρομή στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και στη Φάρμα Στρουθοκαμήλων


Αναζητώντας πληροφορίες για τα ζώα που μελετάμε θελήσαμε να βρεθούμε στα μέρη όπου ζουν.

Πήγαμε λοιπόν σήμερα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Γνωρίζαμε ότι δε θα τις βλέπαμε αφού εκεί πηγαίνουν τον Ιούνιο. Ακολουθήσαμε τα μονοπάτια και τα γεφυράκια της κοιλάδας και θαυμάσαμε το όμορφο περιβάλλον που διάλεξαν για σπίτι τους! Όμως δεν είναι η ομορφιά αυτή που φέρνει τις πεταλούδες αλλά ο συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας που έχει η κοιλάδα αυτή.
Παρατηρήσαμε πως το νερό στις λιμνούλες και τα ποταμάκια δεν είναι τόσο όσο ήταν παλιότερα. Έχει λιγοστέψει πάρα πολύ. Γιατί άραγε; Μήπως φταίμε εμείς οι άνθρωποι γι' αυτό; Αν στερέψει το νερό τι θα γίνει; Σίγουρα θα αλλάξουν οι συνθήκες στην κοιλάδα και έτσι η πεταλούδα θα διαλέξει άλλο τόπο. Πού θα πάει;


                                                 




Μετά επισκεφτήκαμε τη Φάρμα Στρουθοκαμήλων. Εκεί μάθαμε πολλά γι' αυτά τα παράξενα πουλιά, τις στρουθοκάμηλους. Είδαμε και πολλά άλλα ζώα που έρχονται από άλλους τόπους όπως η καμήλα, το καγκουρό, το ρακούν, ο μπαμπουίνος, κ.άλ.  Ήταν εντυπωσιακά!




Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ο Κολοσσός της Ρόδου


Μπορεί ένα παιδί να συναντήσει τον Κολοσσό της Ρόδου; Πώς να είναι άραγε και τι θα συμβεί; Αυτές και άλλες πολλές απορίες βρίσκουν την απάντησή τους στο βιβλίο του Πίτερ Λεράντζις με τίτλο "Ο Κολοσσός της Ρόδου" που γνωρίσαμε την περασμένη Πέμπτη.