Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αυτό είναι το βιβλίο μου!

Έχουμε πέσει με τα μούτρα στα βιβλία...
Έτσι, σήμερα Δευτέρα, παρουσιάσαμε πολλά βιβλία. Δείτε τα κι, αν θέλετε, διαβάστε τα κι εσείς!


Ο ντετέκτιβ Πλοκαμίδης βρίσκεται στη Βοτσαλούπολη. Εκεί κανένα μυστήριο δε μένει άλυτο. Ένα βιβλίο του Ν. Φουστέρη από τις εκδόσεις Πατάκη.











Τι μπορεί να συμβεί σε μια γοργόνα-πριγκίπισσα που βρίσκεται σε ένα βασίλειο στα βάθη του ωκεανού; Η πριγκίπισσα γοργόνα είναι μια κοριτσίστικη ιστορία της Σίρλεϋ Μπάρμπερ από τις εκδόσεις Μίνωας.






Τα 33 ροζ ρουμπίνια είναι ένα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο βιβλίο, είναι ένα μαγικό βιβλίο. Κρύβει μέσα του πολλά παραμύθια και εσύ αποφασίζεις ποια θα είναι η συνέχεια.






Ο Αχιλλέας είναι ο μυθικός γενναίος ήρωας, ο γιος της Θέτιδας, που πολέμησε στην Τροία ως αρχηγός του στρατού των Μυρμιδόνων. Στο βιβλίο αυτό της Σοφίας Κομηνέα και του Ανδρέα Γιοβάνου, μπορείς να μάθεις τα πάντα για τον Αχιλλέα.







Ένας μάγος και ο βοηθός του είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου του Φ. Κυριακού, όπου μια σούπα τους οδηγεί στην αληθινή φιλία. Η σούπα της σοφίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.








Ο Ιγνάτιος είναι ένας ποντικός που ζει μέσα σε μια βιβλιοθήκη. Το αγαπημένο του φαγητό είναι τα βιβλία. Μια μέρα, συνέβη κάτι παράδοξο... 
Ο Ιγνάτιος και η γάτα, ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά. 









Και το τελευταίο μας βιβλίο είναι του Ευγένιου Τριβιζά. Έχει τίτλο "Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους". Ο Αϊ-Βασίλης μπαίνει στη φυλακή. Γιατί άραγε; ποιος τον έβαλε εκεί, θα βγει σύντομα;